Nyhet

Vianor tar marknadsandelar genom förvärv

Nu har det blivit klart att Vianor köper upp Däckfocus som är en del av däckkedjan Däckarna. Totalt rör det sig om åtta anläggningar och 40 medarbetare. Affären är ett steg i Vianors offensiva strategi att växa över hela landet. I och med förvärvet räknar Vianor med att omsätta över 800 miljoner kronor under 2011.
Förvärvet träder i kraft den 1 september 2011 och innebär att företaget välkomnar 40 nya medarbetare. Däckverkstäderna finns i Järpen, Östersund, Falun, Sandviken, Färjestaden, Uppsala, Hofors och Markaryd.
– Vårt mål är att växa och bli större över hela landet och det här är ett naturligt steg. Vi vill öka såväl antalet egna anläggningar som nya partners, säger Mikael Löfstedt, vd på Vianor Sverige.
Helhetslösning för bilägare
Vianor har hittills varit starkt förknippat med just däck men vill nu erbjuda sina kunder en servicelösning för hela bilen. Redan idag är hälften av Vianors anläggningar bilverkstäder.
– Trenden är tydlig – bilägare vill vända sig till samma verkstad oavsett om det gäller byte av däck eller oljefilter. Därför vill vi växa geografiskt och bredda vårt erbjudande för att möta deras behov, säger Mikael Löfstedt.

logo
Redaktionen