Kortnyheter

STS förvärvar Servotech i Umeå AB

STS Sydhamnens Trailer Service AB har, genom moderbolaget TransLink Holding­ AB, förvärvat 100 procent av aktierna­ i Servotech i Umeå AB.
Förvärvet görs för att komplettera och förstärka STS, Sveriges enda fristående­ kedja för reparation, underhåll och service­ av trailer, släp, dolly och växelflak. STS, som ingår i Translink-gruppen­ sedan knappt två år tillbaka,­ får nu ytter­ligare en servicepunkt i Sverige.­ Tillsammans med serviceverkstäderna­ på koncernens tillverkningsorter­ kommer­ nätverket att bestå av totalt 18 serviceställen,­ från Malmö i söder till Umeå i norr.
Tack vare förvärvet av Servotech kan Translink ytterligare utvidga sitt full­skaliga eftermarknadsutbud inkluderande­ reparationer, reservdelar, försäkrings- och skadehantering, efterbesiktningar­ och ombyggnationer och befästa sin position som den enda påbyggaren och släpvagnstillverkaren i Norden att erbjuda­ detta.
– Vår målsättning är att finnas där våra kunder behöver oss och ge åkarna nära och bra service i anslutning till de viktigaste transportlederna i landet. Vår nya geografiska närvaro i Västerbotten är ytterligare ett steg i den riktningen. Förvärvet stödjer­ också TransLink-gruppens återförsäljare­ av varumärkena Kilafors, Ory och MST i Väster­botten och i närliggande landskap, säger Robert Norrhede, VD för STS.
– Jag ser fram emot samarbetet med Translink och STS. Gruppen har en ödmjuk­ framtoning,  men strävar hårt för att utveckla­ svensk släpvagns- och påbyggnads­industri och göra livet bättre­ för de svenska­ åkarna.­ Jag tror också att Servotech kommer­ att stärkas­ och utvecklas i gruppen. Att ingå i en större servicekedja som STS ger styrka åt Servotech att fortsätta ge ett konkurrens­kraftigt erbjudande till åkarna, säger­ Joakim­ Forsberg, ägare av Servotech. Verksamheten­ i Umeå kommer att drivas vidare på samma sätt som tidigare.

logo
Redaktionen