Nyhet

Batteribolaget byter ägare efter 50 år.

Robert Nilsson framför nya distrubitions bilen för Malmö.


Martin Alerstam via sitt bolag Jigma AB har köpt Batteribolaget Curt Nilsson i Malmö AB. Batteribolaget är ett av Sveriges äldsta batteriföretag som startades 1961 av Curt Nilsson och drevs vidare i andra generationen av Leif Nilsson. Batteribolaget är välkänt i hela Sverige för sin produktion av veteranbatterier i bakelit samt sitt långa förhållande till Varta. Företaget började som grossist för Boliden som sedan blev NOAK och nu är Varta.
Företaget kommer ingå i samma grupp som Inac Batterier, Batteriservice i Leksand, Mat i Veckan samt Alerstam Fastigheter.
I och med Inac’s nära samarbete med Danbrit Akkumolator i Danmark kommer Batteribolaget bli Danbrits representant på Svenska marknaden.
Målet under 2011/2012 är att bygga upp ett antal oberoende Batteridepåer runt om i Sverige samt etablera sig i ytterligare i två städer med egna filialer. Dessa filialer kommer också att tillföra Batteribolaget en ny marknad genom sitt kunnande i svetsning av olika typer av batteripack.
Batteribolaget kommer importera Varta samt Optima batterier som huvudmärke.
Tyngdpunkten kommer att läggas på Skåne under 2011 med en egen turbil för dagliga leveranser. Avtal med EnerSys i Karlstad har gjort att Batteribolaget kommer att sköta service av truckbatterier och laddare för EnerSys räkning.
Batteribolaget har under våren etablerat sig med stor framgång i segmentet stationära batterier och levererat ett antal större anläggningar i södra Sverige. Tex har Batteribolaget fått förtroende att leverera och montera till två fängelser, försvars industrin samt ett stort antal röklucke anläggningar.
Ansvarig på Batteribolaget är Robert Nilsson som tidigare arbetat som processoperatör och maskinist inom sjöfart. Nedan, Robert Nilsson framför nya distrobitions bilen för Malmö.
Samtliga områden inom blybatteri kommer lagerföras i Malmö, start, truck och stationärt.
Fakta Batteribolaget:
Startades 1961 av Curt Nilsson
Omsätter ca 5,5 miljoner mål 2012 10 miljoner
Märke Varta & Optima
Ägare Martin Alerstam via bolaget Jigma AB

logo
Redaktionen