Produktnyheter

Nya yxor från Fiskars

Men en mysig kväll framför brasan ska inte kräva en skogshuggare. Fiskars nya generation yxor med en unik design gör vedhuggning både enklare och säkrare. Yxan har en perfekt balans mellan huvud och skaft, rundade eggar och ett stötskyddat och bekvämt handtag som gör det enkelt för den nya generationens skogshuggare.
Yxans huvud är integrerat med bladet för att utnyttja krafterna på bästa sätt, och det ultralätta och hållbara Fibercomp™-handtaget minimerar trötthet och gör yxan närmast okrossbar. Den perfekta balansen mellan huvudet och skaftet garanterar en säker och effektiv svingrörelse. Det stötskyddande och bekväma handtaget ger ett utmärkt grepp, och bladets förbättrade geometri ser till att yxan lätt kan tas bort ur vedträet.
De avrundade eggarna gör det lättare att få ur yxan ur vedträet vid klyvningen. Likaså gör det precisionsslipade konvexa bladet och den dubbelhärdade eggen den mindre känslig för sprickbildning. Fiskars har optimerat och stötskyddat handtagets yta för att ge ett grepp med rätt känsla. Änden av handtaget har en form, som även om handen glider ner, inte glider ur greppet vid huggningen. Handtagets form ser till att handen stannar vid änden.

logo
Redaktionen