Produktnyheter

Bytesstation för pneumatisk stötdämpare

Byte av stötdämpare är ett regelbundet och krävande arbete för reparatörer. Det är aldrig riskfria och mer eller mindre allvarliga skador rapporteras regelbundet. För att lösa det här problemet tillverkade Facom år 2004 en dedikerad arbetsstation som erbjuder all nödvändig säkerhet för att utföra den här typen av arbete. Nu förstärker Facom sitt sortiment av komprimeringsverktyg med en ny pneumatisk arbetsstation (DLS.500), vilket ger en optimerad arbetstid samtidigt som man behåller maximal säkerhet.
Den snabbaste arbetsstationen på marknaden: garanterar ett säkert arbete
Den nya arbetsstationen från Facom är helt överensstämmande med det europeiska maskindirektivet (certifierad av DEKRA/NORISKO, en oberoende certifieringsorganisation).
Användarens säkerhet garanteras av fyra anordningar:

  • en förstärkt skyddsgrind av stål som är enkel att sänka när staget är på plats.
  • en luftavstängningsenhet kommer på plats när skyddsbarriären öppnas för att förhindra fortsatt kompression.
  • kompressionshastigheten är begränsad till 10 mm/sek för att undvika att fingrarna kommer i kläm när klorna installeras.
  • en backventil förhindrar att klorna öppnar sig om luften stängs av.

Den höga säkerhetsnivån gör Facoms kompressionsstation till den säkraste på marknaden.
En mångsidig arbetsstation som tillåter snabba och enkla ändringar på stötdämpare
Det pneumatiska systemet gör fjäderkompression och dekompression snabb, enkel och helt säker. De utbytbara Facom-gafflarna, det enda helt universella systemet, kan anpassas till alla typer av fordon och erbjuder stor flexibilitet vid användning (inte bara vid byte av stötdämpare utan även fjädrar).
Dessa fördelar hos Facom DLS.500 kompressionsstation gör att reparatörer spar tid vid rutinartade stötfångarbyten.
En smart och praktisk arbetsstation
– Ett förvaringsstöd gör att man alltid har arbetsstationens säkerhets- och bruksanvisningar inom räckhåll och tillgängliga för alla användare.
– Optimal verktygstillgänglighet. Reparatörer har allting nära till hands och kan därigenom arbeta snabbt och utan risk för olyckor: verktyg för avlägsnande av stötdämparens fjäderben en full uppsättning gafflar och en mutterdragare eller momentnyckel.
– En höj- och sänkbar platta levereras tillsammans med arbetsstationen vilken gör att man inte tappar stötdämparen när den övre kupan avlägsnas.

logo
Redaktionen