Kortnyheter

EkotuningCom officiell samarbetspartner med Maskinskadefonden

EkotuningCom har den 1 september 2011 skrivit under ett samarbetsavtal med Maskinskadefonden. Samarbetet innebär att nu har ni som kunder i Sverige möjlighet att teckna maskinskadegaranti för fordon optimerade av EkotuningCom. Garantin ersätter s.k. nybils-/fabriksgarantin och gäller för motor och drivsystem. Kan tecknas för personbilar och tunga fordon i yrkestrafik optimerade av auktoriserade EkotuningCom återförsäljare.

Maskinskadefonden har analyserat EkotuningCom och deras motoroptimeringar och ser dem som en pålitlig partner i Skandinavien. EkotuningCom skräddarsyr motoroptimeringarna enligt kunders specifika behov och önskemål. De har visat sunt förnuft i sina optimeringar och väldigt stor teknisk kunskap om motoroptimering.
– Vi ser Maskinskadefonden som en bra och välkommen partner på vår skandinaviska marknad, säger Pertti Teppo Teknisk chef på EkotuningCom Group.

Grunden för företaget är lagd i mitten av 1990-talet. Huvudprodukten är omprogrammering av ECUs (styrbox) i olika person- och paketbilar, lätta och tunga lastbilar, långtradare, traktorer, skogsmaskiner, båtar, etc. Med denna omprogrammering är det möjligt att öka fordonets effekt samt vridmoment medan man ofta sänker förbrukningen och minimerar miljöutsläppen.

Vi finns i alla Nordiska länder samt Estland, Tyskland och Nordamerika. Vi expanderar hela tiden och öppnar i nya länder kontinuerligt. Vårt mål är att vara en av de största aktörerna på den globala marknaden inom de närmsta åren.

Ett fordon får vara max nio år eller ha gått 120 000 mil för att få vara med. På entreprenadsidan är det sju år och 12 000 timmar max som räknas och på skogsmaskinsidan är det sju år och 15 000 timmar som maximalt gäller. Allt därunder välkomnas med öppna armar!

EkotuningCom hör till den finska VoimaaCom gruppen (www.voimaa.com) och använder sig av egna individuellt utvecklade optimeringsfiler som används i tusentals fordon i Finland, vilket bidrar till att man redan nu sparar många miljoner liter bränsle och minskar miljöutsläppen varje år. Företaget innehar högsta AAA -rating sedan 2009.