Nyhet

BluechemGroup är ”Made in German-certifierad”

I juni 2011 hade BluechemGroups produktionsanläggning CTP GmbH ansökt om ett certifikat, Made in Germany. Denna certifiering säger att minst hälften av produkterna eller produktgrupperna tillverkas i Tyskland. Ungefär tre månader tog denna kontrollprocedur som följer strängt definierade kriterier. Från råvaruleverantören till produktens försändelse granskades samtliga steg och redovisades av TUV Institutet Nord.

– Våra ansträngningar belönades. Vi är stolta över att har fått certifieringen ”Made in Germany”. Produkter med märkningen ”Made in Germany” är inte bara omtyckta i hemlandet, utan även internationellt tack vare en extremt hög kvalitet, funktionalitet och tillförlitlighet. Detta gäller speciellt för produkter i bilbranschen. Med en tillverkning i vårt eget land främjar vi dessutom det egna näringslivet och skapar arbetsplatser, säger koncernchefen hos P-T Sweden.

Certifieringen ”Made in Germany” är giltig i fem år med krav på att TUV institutet Nord genomför årliga kontroller.

www.pro-tec-sweden.se

logo
Redaktionen