Nyhet

3008 HYbrid4 prisas med utmärkelsen Öko Globe

Priset som inrättades 2007 av Ökoglobe Institute på universitetet i Duisburg-Essen, och i samarbete med försäkringsbolaget DEVK och automobilklubben AVC, går i år till Peugeot 3008 Hybrid4 i kategorin ”Serieproducerad bil för hållbar mobilitet”.
Peugeot 3008 lanserades i slutet av 2009 och har erövrat en viktig position i mellanklassen med närmare 2 500 sålda bilar i Sverige. Öko Globe är inte den första utmärkelsen för 3008 – i maj i år fick 3008 Hybrid4 priset för ”Recherche & Innovation” i den sjunde upplagan av Prix Auto Environment som organiseras av det franska försäkringsbolaget MAAF. Även utanför Europa har 3008 stor framgång – i mars blev modellen utsedd till årets Crossover i kategorin ”Årets importbil”.
– Vi har sålt dubbelt så många Peugeot 3008 sedan lanseringen jämfört med budgeterat, så vi ser en stor potential för 3008 HYbrid4 som är samma smarta biltyp men ännu bränslesnålare och med fyrhjulsdrift, säger Peugeots Vd Vincent Rambaud direkt från Frankfurtsalongen.

logo
Redaktionen