Produktnyheter

Ytkonditioneringsrondeller med bredare användningsområden

Norton lanserar ett nytt sortiment ytkonditioneringsrondeller med snabbfäste. De nya rondellerna kan användas för slipning med rondellens alla sidor (översida, undersida och kant) vilket ger ett bredare användningsområde.
De nya rondellerna, som har beteckningen Vortex Rapid Blend, används för gradning och kantslipning på detalj­er av titan, nickellegeringar, rostfritt stål, mjukt kol- stål och alumi­nium. De kan även användas för yt­kon­di­tione­ring som borttagning av slip­märk­en och andra ytdefekter. Rondellerna är konstruerade av nylonfiber som är belagd med ett patente­rat slipmedel och ett speciellt fenoplastbinde­medel. Den nya konstruktionen gör att rondeller blir mycket motståndskraftiga mot söndertrasning och har tre till åtta gånger längre livslängd än konventionella ytkonditioneringsrondeller enligt tillverkaren.
Vortex Rapid Blend-rondellerna avverkar som en konventionell grov rondell men ger en betydligt finare yta. Detta gör att tre slipmoment, grov-, mellan- och finslipning, kan utföras i ett enda moment med de nya rondellerna.
Vortex Rapid Blend-rondellerna finns i 25, 38, 50 och 76 millimeters diameter och är försedda med snabbfäste. De används med en speciell hållare för användning i pneumatiska eller elektriska maskiner. Om man använder de större rondellerna med en 25 millimeters hållare blir rondellen mer flexibel och kan användas för be­arbetning av profilerade ytor och konturer.
www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen