Produktnyheter

Nya robusta och effektiva däck

Nokian Heavy Tyres ökar sitt sortiment av specialdäck och lanserar Nokian TRI 2 Extreme Steel, Nokian Loader Grip 3 och Nokian Nordman Mine All-Steel.
Nokian TRI 2 Extreme Steel används inom mycket svåra arbetsmiljöer som till exempel på metallåtervinnings- och avfallshanteringsanläggningar, där risken för stick- och skärskador är stor. Det nya däcket passar även för schaktningsarbeten­ och däckets kraftiga stålbälten och den skräddarsydda slitbanegummiblandningen ger mycket bra skydd mot stick- och skärskador på dåliga vägar och i svår terräng.
Däckets slitbanegummiblandning har utvecklats för arbeten som kräver ständig användning av kedjor. Lätta kedjor, under nio mm i diameter, rekommenderas.

Nokian Loader Grip 3 är ett klackmönstrat specialdäck för hjullastare. Däckets breda markkontakt och robust stom­konstruktion ger stabila och exakta köregenskaper.
Den naturgummibaserade specialgummiblandningen på det robusta Nokian Lodaer Grip 3 ger bra slitstyrka och grepp även på mjukt grusunderlag. Den robusta stålradialkonstruktionen och stålbälten under slitbanan ger imponerande timresultat. Nya Nokian Loader Grip 3 har en rullriktning som inte är bestämd och även slitagevarnare
 
Det senaste tillskottet i Nokian Nordman familjen, Nokian Nordman Mine All-Steel Radial, är ett robust slitstarkt specialdäck för gruvmaskiner, som exempelvis dumpers, som arbetar i gruvor under jord eller i dagbrott. Däckets­ aggressiva­ mönster ger bra grepp även på hala underlag. Gummiblandningen ger effektivt skydd mot skärskador och däckets All-Steel Radial konstruktion ger lågt rullmotstånd och tillåter även långa transportsträckor.