Produktnyheter

Husqvarnas banddrivna snöslungor

Husqvarnas nya banddrivna snöslungor ST 268 EPT och ST 276 EPT gör det möjligt att hålla stora och kuperade ytor snöfria.
Den nya banddriften på snöslungorna ger en bra framkomlighet i sluttningar och på andra ställen där marken lutar. Användaren får helt enkelt en i princip terränggående snöslunga som till och med klarar kombinationen lutning och is.
Båda modellerna har hydrostatisk drift vilket ger fördelen att man bestämmer hastigheten med gasreglaget. Det gör maskinerna mycket smidiga att köra. Snöslungorna har tvåstegssystem med snöskruv/fläkthjul vilket innebär att snön effektivt matas in i maskinen av inmatningsskruven och sedan slungas ut av en höghastighetsfläkt. Det är också möjligt att reglera skoveln i fyra olika höjder.
ST 268 EPT är utrustad med en 305 cc-motor medan ST 276 EPT har ytterligare lite mer styrka i sin 342 cc-motor. ST 276 EPT har även en vallskärare som underlättar körning i höga snövallar.