Nyhet

Yrkes-VM: Lång första dag för Lars

På grund av tekniska problem med tävlingsarrangörernas datorer fick personbilsmekanikerna i Yrkes-VM vänta på tävlingsstart i över två timmar. Det bidrog till extra nervositet och ledde till en lång första dag. Den svenska personbilsmekanikern Lars Kvick hade två tävlingsuppgifter, en felsökning av ett elsystem och
att plocka isär, mäta upp och montera ihop en motor.
– Den första uppgiften gick lite småtrögt, men till slut lossnade det. Tyvärr hann jag inte färdigt, men det gjorde ingen annan heller. Den andra uppgiften gick riktigt bra. Jag är nöjd, säger Lars Kvick efter den första tävlingsdagen.
Läs mer om Lars Kvick i tidningen Bil & Verkstad nummer 2-2011.
Fakta Yrkes-VM
Yrkes-VM 2011 hålls på Excel-arenan i centrala London, på en yta större än tio fotbollsplaner. Över 1 000 deltagare från 50 länder tävlar i 45 yrken, allt medan 150 000 åskådare tittar på. Tävlingen pågår i fyra dagar och den totala tävlingstiden är 22 timmar. Yrkes-VM har hållits vartannat år sedan 1950-talet och Sverige har deltagit sedan 1995. 2011 års svenska yrkeslandslag består av 27 stycken unga yrkesutövare som vunnit yrkes-SM och alltså är svenska mästare i sina yrken. Motorbranschens yrkesnämnder står bakom deltagandet i två av yrkena: personbilsteknik och bilskadereparation.

logo
Redaktionen