Nyhet

Yrkes-VM: Lugn start för Erik

Den svenske billackeraren Erik Groth fick en bra start på Yrkes-VM. Den första dagens uppgifter handlade om färgmatchning, något som Erik är duktig på.
– Övningen gick ut på att blanda ihop en färg så att den skulle bli så lik en annan färg som möjligt, helt utan ordinarie hjälpmedel. Erik arbetade lugnt och sansat och var nöjd med sin insats, berättar Camille Cederlund, Eriks coach och domare i Yrkes-VM.
Fakta Yrkes-VM
Yrkes-VM 2011 hålls på Excel-arenan i centrala London, på en yta större än tio fotbollsplaner. Över 1 000 deltagare från 50 länder tävlar i 45 yrken, allt medan 150 000 åskådare tittar på. Tävlingen pågår i fyra dagar och den totala tävlingstiden är 22 timmar.
Yrkes-VM har hållits vartannat år sedan 1950-talet och Sverige har deltagit sedan 1995. 2011 års svenska yrkeslandslag består av 27 stycken unga yrkesutövare som vunnit yrkes-SM och alltså är svenska mästare i sina yrken. Motorbranschens yrkesnämnder står bakom deltagandet i två av yrkena: personbilsteknik och bilskadereparation.

logo
Redaktionen