Produktnyheter

Kala breddar sortimentet med AutoSock

Lagom till årets vintersäsong har KALA kompletterat sitt sortiment med AutoSock, den perfekta hjälpen för att ta sig hem när halkan slår till. För drygt tio år sedan (1998) började norrmannen Bård Lötveit att marknadsföra en ”socka” som, genom att träs över drivhjulen, skulle ge grepp på besvärligt underlag.
2005 kom Lars Elgestål, ägare till KALA, för första gången i kontakt med AutoSock. Vid ett besök i Oslo fick Lars se och uppleva ”sockans” förmåga och tände direkt på idén. Denna norska socka, tillverkad av ett unikt textilmaterial, High Performance Fiber, för maximal friktion på snö och is, har nu sålts i miljontals exemplar och företaget finns representerat i fler än 15 länder.
I takt med ett allt ökande miljötänkande, där dubbfria zoner är en del, har också intresset för AutoSock växt. Bra att ha med när det odubbade däcket inte räcker till, och från och med nu i KALA’s sortiment.

  • Ett värdefullt tillskott i vårt utbud av säkra tillbehör, säger Lars Elgestål.
  • Tack vara AutoSocks ringa mått och vikt, är den enkel att ha med i bilen och lika lätt att montera – max 2 minuter.
  • Att den dessutom är godkänd som ersättning för vanliga snökedjor i länder som Tyskland, Tjeckien, Slovenien, Österrike och Frankrike gör inte saken sämre.

AutoSock skall användas tillfälligt, för att komma loss eller ta sig fram under begränsad tid. Tack vare ett sinnrikt system har företaget nu kunnat begränsa antalet storlekar till endast åtta, vilka ändå täcker upp merparten av dagens bilpark. Detta gör det enkelt att hitta rätt ”socka” och att man i de flesta fall, kan ta med sin AutoSock när man byter bil. AutoSock kan användas igen och igen. Blir den smutsig, tvätta den i maskin och ”sockan” är som ny igen.
Även med begränsat utrymme mellan hjul och kaross, eller om bilen har aluminiumfälgar, kan AutoSock användas. Inga vibrationer, inget buller och like enkel och snabb att montera av som på.
Rekommenderat cirkapris från 590: – kronor inkl moms.

Fotnot: Ett enkelt sätt att förstå något av ”sockans” hemlighet: försök promenera på snö och is i skor med lädersula. Dra sedan en vanlig strumpa utanpå skon… skillnad?

logo
Redaktionen