Nyhet

Mazda3 får toppbetyg i tyska Auto Bilds 10 000 milatest

Mazda fortsätter att göra mycket bra ifrån sig den tyska motortidningen Auto Bilds långtester. Efter att både Mazda6 och Mazda5 tidigare avverkat 10.000 mil på tyska vägar har nu även Mazda3 körts lika långt med enastående resultat. Detta bevisar återigen Mazda-bilarnas höga kvalitet, pålitlighet och hållbarhet.
Efter två år och 10.000 mil fanns det bara ett enda fel på Auto Bilds Mazda3 – en trasig plastknapp till upphängningen av insynsskyddet i bagageutrymmet.
Resultatet innebär att Auto Bild tilldelat Mazda3 toppbetyg i sitt långdistanstest. Mazda har nu som enda bilmärke tre modeller bland de tre främsta i de olika segmenten, nämligen både Mazda3, Mazda5 och Mazda6.
– Mazda är märke nummer ett om du vill ha en problemfri bil, skriver Auto Bild bl.a. i sitt nya nummer, som publiceras idag. Den legendariska japanska kvaliteten finns fortfarande.
Auto Bilds långtestbil är andra generationen av Mazda3, som började säljas under 2009. På Frankfurt-salongen nyligen visades en uppdaterad version, med delvis ny design, förbättrad komfort och för vissa motorer ännu lägre bränsleförbrukning. Denna nya modell börjar säljas i Europa i mitten av november.

logo
Redaktionen