Produktnyheter

Stora sliprondeller för stora ytor

Norton lanserar ett nytt sortiment sliprondeller speciellt avsedda för slipning av stora ytor. De nya rondellerna har 203 mm diameter och finns i ett flertal olika utföranden.
Vid slipning av stora ytor underlättas arbetet om man använder större sliprondeller vilket ger bättre resultat och effektivare slipning. Nortons nya sortiment med 203 mm sliprondeller är speciellt avsedda för slipning av primer och lackade ytor, kompositer, gelcoat samt icke-järnmetaller som t.ex. aluminium. Användningsområdet återfinns bl.a. inom billackering, båttillverkning och -reparation, fordonsindustrin, tillverkning av produkter i kompositmaterial samt övrig tillverkningsindustri.
De nya rondellerna finns i fler olika utföranden för grov- till finslipning. För grovslipning används Norton Blue Fire som har Norzon-slipmedel och en kraftig och motståndskraftig pappersrygg. Denna rondell finns i kornstorlekar 40 – 120. Norton Pro-rondellerna används för finare slipning. De har ett slipmedel av värmebehandlad och högpresterande aluminiumoxid samt ett extra ytskikt som motverkar igensättning. Norton Pro-rondellerna finns i kornstorlekar 80 – 400. För mycket fin slipning används sliprondell Norton Pro Plus som finns i kornstorlekar upp till 800. Denna rondell är belagd med ett premiumslipmedel av Norton SG Ceramic och värmebehandlad aluminiumoxid som ger den snabbaste avverkningen och ett mycket jämnt och konstant repmönster enligt tillverkaren. Norton Pro Plus är belagd med ett extra fyllnadsmedel som motverkar igensättning vilket ger lång livslängd. Samtliga rondeller finns med 8+1 eller 26+1 dammutsugningshål, och i sortimentet ingår även underlagsplattor och mellanlägg.
”Med det här nya specialsortimentet rondeller blir slipningen av stora ytor effektivare tack vare den snabbare avverkningen och längre livslängden och slutresultatet blir också bättre” säger Stefan Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
Se även www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen