Nyhet

Statoil bygger ny drivmedelsstation i Kungsbacka


Nu startar bygget av Statoils nya fullservicestation i Kungsbacka vid Onsalamotet. Stationen kommer att bli en av Statoils modernaste. Öppningen av stationen är planerad till den 1 maj 2012.
Statoil har skrivit avtal om den nya drivmedelsstationen med Aranäs AB som kommer att projektera och bygga stationen med start under hösten/vintern 2011.
– Vi är mycket nöjda med att avtalet nu är klart och att vi har Aranäs som fastighetsägare för att kunna nyttja deras kompetens. Stationen kommer att få ett utmärkt läge vid E6:an som ökar tillgängligheten för våra kunder, säger Dan Petersson, etablerare Svenska Statoil.
– Vi har länge haft ett gott samarbete med Statoil och är mycket glada att Statoil nu väljer att öppna en av sina modernaste stationer i en Aranäsfastighet. Det är en viktig pusselbit i vår satsning på att utveckla Onsalamotet, säger Jonas Håkansson, VD Aranäs AB.
Den nya fullservicestationen kommer att vara utrustad enligt Statoils senaste koncept med bland annat det egna matvarumärket Made to Go och kaffemodul. Förutom butiken och försäljning av drivmedel kommer det också att finnas en biltvätt. Dessutom kommer det att finnas en separat truckdieselanläggning för tung trafik där det kommer att finnas separata Adbluepumpar. Adblue är ett additiv som minskar utsläppen av kväveoxider.
– Vi möter den efterfrågan som våra kunder har idag på nya drivmedel och anpassar våra stationer efter de behoven. Detta är ett bra exempel på en modern drivmedelsstation där vi möter kraven på säkerhet, miljöansvar och produktutbud, säger Dan Petersson.
Den nya stationen i Kungsbacka är ett välkommet tillskott. Statoil är ledande i branschen och fortsätter att bygga framtidens stationsnät med en kombination av fullservicestationer och automatstationer.

logo
Redaktionen