Kortnyheter

Serviceteam från Australien vann Scania Top Team

Laget ”the Kangaroos” från Scanias verkstad i Prestons i närheten av Sydney, slutade som etta av tio finalister från hela världen. De kan med rätta kalla sig mästare i tävlingen Scania Top Team 2011.
Tio engagerade lag tävlade i Scania Top Team den gångna helgen. Vinnare blev Scanias verkstad i Prestons nära Sydney i Australien.
Trots en tuff start lyckades laget vända tävlingen på ett dramatiskt sätt och förbättra sitt resultat tillräckligt för en seger.
– Det här är en dröm som blivit sann. Alla i laget ansträngde sig till det yttersta och gjorde en fantastisk insats, säger lagledaren Christopher Nobbs.
Scanias vd Leif Östling, som var med på finalen, betonar vikten av att vara engagerad när man jobbar som servicetekniker.
– Engagerad personal är nyckeln till en framgångsrik serviceverksamhet. Lagen som tävlade i årets Scania Top Team-final är alla goda exempel på detta engagemang. Det finns dessutom många skickliga servicetekniker över hela världen som pressade finalisterna till sitt yttersta och därmed fick dem att verkligen förtjäna titeln Top Team, säger Leif Östling.

Slutresultat
1:a Verkstaden i Prestons, Australien
2:a Verkstaden i Torhout, Belgien
3:a Verkstaden i Veghel, Nederländerna
Top Team är en tävling och utbildningsinsats som arrangeras av Scania. I år har fler än 6 000 servicetekniker från 46 länder deltagit. Förutom att främja arbetet som servicetekniker handlar Scania Top Team om att hitta de bästa metoderna för att arbeta med Scanias fordon.
Scania Top Team är också ett verktyg för att förbättra arbetsmiljön i Scanias verkstäder. Bra arbetsmiljö leder till en mer motiverad personal som stannar längre vilket leder till mer professionella och kompetenta medarbetare. Resultatet är att kvaliteten ökar på det arbete som utförs i verkstäder runt om i världen.