Kortnyheter

Bruks varslar 25 personer

Skogsmaskintillverkaren Bruks, med huvudkontor i Arbrå i Hälsingland, varslar 25 personer om uppsägning. Bakgrunden är främst den finansiella situationen i Europa, vilken bland annat lett till att antalet beställningar minskar.
– I kombination med en kraftigt försämrad marknadssituation inom vissa kundsegment ser vi en klar nedgång för tillfället, säger Johan Johansson, vd i Bruks Group.

Bland Bruks kunder är bland annat sågverks- och boardindustrin hårt drabbad av den försämrade byggkonjunkturen utomlands. Det leder i sin tur till en vikande efterfrågan på Bruks produkter och därför väljer företaget att varsla som ”en beredskapsåtgärd”.
– Men vi vet ännu inte om uppsägningarna måste verkställas. Mycket beror på konjunkturutvecklingen den närmaste tiden. Får vi nya order kan bilden förändras, säger Johan Johansson. Bruks AB har 135 anställda i Hälsingland och Ångermanland. De arbetar i Arbrå, Bollnäs och Örnsköldsvik.

Fabrikerna i Arbrå och Bollnäs tillhör samma produktionsenhet. I hela koncernen finns 250 anställda. Exakt hur de olika orterna riskerar att drabbas är ännu oklart.

logo
Redaktionen