Produktnyheter

Ny standard för batteridrivna handverktyg


Panasonic Power Tools lanserar nu ett helt nytt koncept för sina batteridrivna handverktyg: Tough Tool IP. IP-märkningen innebär att verktygen har en mycket hög motståndskraft mot damm och vatten, vilket gör att de presterar även i de mest krävande arbetsmiljöerna.
Det är International Electrochemical Commission som utformar de standarder som krävs för en IP-märkning, och de innebär att verktygen utsätts för hårdast tänkbara förhållanden. Verktyget placeras i en miljö där det utsätts för mycket damm samt hårt vattentryck, och därefter görs kontroller för att se hur funktionalitet och prestanda har påverkats. Hittills har 13 av Panasonics batterdrivna handverktyg klarat detta IP-standardtest enligt nivån IP 56, vilket innebär att de är klassade som ”dammskyddade” och ”skyddade mot kraftiga vattenstrålar”.
– Bland professionella yrkesutövare är våra verktyg redan välkända för sin kompakta design och mycket höga prestanda. Med IP-konceptet tar vi ytterligare ett kliv framåt och erbjuder några av marknadens allra tåligaste verktyg, säger Anders Sebelius, VD och försäljningschef för Panasonic Tools i Sverige.
Specialanpassade komponenter
För att uppnå denna höga niuvår vad gäller tåligt och motståndskraft har verktygens komponenter specialanpassats. Strömbrytarna är behandlade med ett särskilt ämne och på borrhammaren finns en extra gummihätta som ser till att vatten och damm inte kan tränga in till kontakten. De elektroniska kretsarna och batterierna är täckta med ett lager av urethan för att ge ett maximalt skydd. Dessutom är varje enskild battericell förseglad för att hindra fukt från att tränga in och därmed förstöra batteriet.

logo
Redaktionen