Nyhet

Hansen Racing expanderar med storbygge i Spånga

Hansen Racing AB bygger ut för att kunna expandera sin verksamhet. Hösten 2012 ska den nya lokalen i Spånga stå färdig. Hansen Racing har växt ur sin nuvarande lokal i Spånga, men genom att förvärva grannfastigheten får företaget nu en nästan dubbelt så stor yta för försäljning av reservdelar till bilar, båtmotorer & drev samt Gulf-oljor.
Bygger ihop fastigheter och samlar verksamheten
Den gamla fastigheten och den nyförvärvade byggs ihop. Med mellanbyggnaden kommer den totala golvytan på den nya lokalen vara drygt 13.000 kvadratmeter – ungefär lika stor som tre fotbollsplaner.
– Vi var tvungna att vidta åtgärder för att kunna expandera. Förvärvet av grannfastigheten ger oss nu möjlighet att driva vår verksamhet vidare i Spånga flera år framöver, säger William Hansen, vd på Hansen Racing.
Tidigare har företaget haft ett extralager i Göteborg för Gulf-oljorna. Tack vare den nya byggnaden kommer hela verksamheten nu att kunna rymmas under ett och samma tak. Alla Hansen Racings produkter kommer därmed att skickas från ett och samma ställe till kunderna.
Störst på reservdelar till amerikanska bilar
Hansen Racing är ett familjeföretag som funnits sedan 1966. Det är Sveriges äldsta och största företag specialiserat på import av reservdelar till USA-tillverkade bilar, trucks, vans och marinmotorer. Företaget tillverkar även egna avgassystem. Under sina 45 år har företaget expanderat med ytterligare två affärsområden: Hansen Marine som innefattar reservdelar och tillbehör till inom-/utombordsmotorer samt Gulf som erbjuder smörjmedel till fordon samt lantbruks- och industrimaskiner.

logo
Redaktionen