Produktnyheter

Ny konceptbil i mellanklassen


På den 42:a Tokyo-salongen blir det världspremiär för konceptbilen Mazda Takeri, en designstudie för nästa generations mellanklassbil från Mazda. Det blir även Japan-premiär för nya produktionsklara kompakta crossover-modellen CX-5 med den banbrytande SKYACTIV teknologin samt ytterligare ny teknik.
Mazdas tema på Tokyo-salongen, som i år flyttat närmare centrum till Tokyo Big Sight Internationel Exhibition Center, är: ”Miljövänlig teknik som tänjer på gränserna för känslan av rörelse. Så länge som det finns människor som älskar att köra bil, kommer Mazda att fortsätta att utveckla bilar med mycket känsla i harmoni med miljö och säkerhet.”
Konceptbilen Takeri visar Mazdas nya designspråk, KODO – Soul of Motion, och tar sedan-bilen till en ny nivå när det gäller känsla i kombination med ett kraftfullt uttryckssätt. Mazda Takeri har all den nya SKYACTIV teknologin. Men som första Mazda-bil har Takeri även ny teknik för bromsåtervinning, vilket omvandlar rörelseenergin vid inbromsning till elektricitet. Denna lagras för att senare användas vid behov för bilens elektriska utrustning. Detta minskar belastningen på motorn, som i sin tur sparar bränsle och ger mindre miljöpåverkan.
Den 3 till 11 december är mässan öppen för allmänheten.

logo
Redaktionen