Nyhet

Nytt försäljningsrekord för ED95

SEKAB slår för andra gången på ett halvår rekord när det gäller försäljningen av ED95. Försäljningsrekordet från mars månad överträffades tydligt av september månads resultat.
Intresset för att åka miljövänligt är på uppgående. Det visar inte minst SEKAB:s försäljning av drivmedlet ED95. I september månad sålde SEKAB 13 procent mer ED95 än man gjorde då förra försäljningsrekordet slogs, vilket skedde i mars i år.
– Jämför man september månad i år med september månad 2010 så är skillnaden verkligt stor – en uppgång på hela 43 procent, säger Sofie Indevall, produktchef för ED95 på SEKAB.
Att ED95, vilket är SEKAB:s gröna alternativ till diesel, ökar i popularitet är något som man gläds åt hos SEKAB. Redan sedan mitten av 1980-talet, då ED95 lanserades på marknaden, har drivmedlet ökat i popularitet, men det är främst under senare tid som försäljningen har tagit ordentlig fart. En stor del av ökningen beror på ökad användning inom busstrafiken.
Samtidigt påpekar Sofie Indevall att det är viktigt att fler får upp ögonen för detta drivmedel:
– Det är värt att komma ihåg att ED95 inte bara är till för bussar – när det gäller lastbilar och maskiner finns stor potential.
Till 95 procent består ED95 av hållbar etanol samt nödvändiga tillsatser som tändförbättrare, denaturerings- och korrosionsskyddsmedel. Det är för modifierade dieselmotorer i bussar, lastbilar och tunga maskiner som ED95 är utvecklat. Fordonen klarar de allra högsta utsläppskraven på grund av den rena förbränningen av etanol.
Mer information om ED95 finns på SEKABs hemsida.

logo
Redaktionen