Nyhet

Esser blir chef för Continental Commercial Vehicle Tires

Den 1 januari 2012 tar Dr. Andreas Esser (52) över ansvaret för affärsenheten Commercial Vehicle Tires, som integrerades i däckdivisionen den 1 augusti på Continental i Hannover. I denna nya roll kommer han att rapportera direkt till Nikolai Setzer, som ansvarar för däckdivisionen i egenskap av styrelsemedlem på Continental. Esser är för närvarande ansvarig för däckbytesverksamheten för personbilar och lastbilar i Asien/Stillahavsområdet hos den internationella fordonskomponentleverantören och världens fjärde största däcktillverkare Continental.
”Andreas Esser har varit en del av ledningsteamet på däckdivisionen i Hannover i över tio år. Han känner till både branschen och vår produktportfölj mycket väl. Efter fem år på en ledande position i Shanghai tar han även med sig erfarenhet från en av de viktigaste tillväxtregionerna. Det kommer att vara mycket värdefullt för att vi ska nå våra uppsatta mål. Dessutom är Kina, hans nuvarande placering, världens största däckmarknad för kommersiella fordon”, kommenterar Setzer detta utnämnande.
Esser, som har en PhD i kemi, började sin karriär på Continental 1989 inom forskning och utveckling. Förutom erfarenhet från olika ansvarsposter inom däckutveckling, kvalitetshantering och OEM-verksamhet i Europa har han även erfarenhet från Continentals huvudkontor i Nordamerika, närmare bestämt i Charlotte, North Carolina. Efter det var han chef för den globala OEM-däckverksamheten på Continental i sex år. 2007 flyttade han till Asiens huvudkontor i Shanghai. Där var han inte bara ansvarig för verksamheten för bildäck utan även för lastbilsdäck i hela Asien/Stillahavsområdet i tre år.
Efter sammanslagningen av divisionerna för däck till personbilar och kommersiella fordon till en enda däckdivision är Nikolai Setzer chef för affärsenheten Commercial Vehicle Tires tills Andreas Esser tar över 1 januari 2012. Han blir då ansvarig för fler än 8 000 medarbetare vid tio produktions- och utvecklingsanläggningar i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien.
2010 noterade divisionen Commercial Vehicle Tires en omsättning på över 1,4 miljarder euro. Affärsenheten är därmed en av världens största tillverkare av däck till lastbilar, bussar och industrin.

logo
Redaktionen