Nyhet

easyFairs fordonsverkstadsmässa 2012

EasyFairs fordonsverkstadsmässa växlar upp och blir ännu större. När Bilverkstad arrangerades för första gången 2010 besöktes mässan av drygt 2.500 verkstadsägare, mekaniker, lackerare, inköpare, tekniker och verkstadsansvariga. Det blev en premiär med mersmak och när uppföljaren återvänder till Kistamässan i Stockholm den 17 – 18 januari 2012, blir det under nytt namn och med ännu större bredd.
– Utvecklingen vi har gjort inför 2012 års mässa är att även tyngre fordon kommer att ta plats på mässan. Detta har lett till att arrangemanget byter namn till Fordonsverkstad, säger Jennie Heidenfors, projektledare för mässan. Mässprogrammet börjar nu ta form och besökarna kommer att bjudas på mängder av aktiviteter med namnkunnigt deltagande.
Mekonomens framgångssaga berättas av koncernchef Håkan Lundstedt
En rad intressanta och underhållande seminarier är inplanerade och bland de mer tongivande talarna finns Mekonomens koncernchef Håkan Lundstedt. Han kommer bland annat att berätta om den resa som företaget har gjort – från att på 70-talet ha levererat avgasrör till bilverkstäderna i en gammal Mercedes, till att i dag vara Nordens i särklass ledande bildelskedja med egen grossistverksamhet.
Klart är också att Swedish Racing League, Sveriges nya motorsportevenemang, kommer att visa upp sig på mässan. Till nästa års säsong har man bland annat förvärvat Volvo från konkurrenten STCC – mer om detta, samt ett besök av racingföraren Anna Pensar och hennes Trofeo Abarth 500 ser du på racingseriens eget seminarie.
Mässans seminariescen kommer även att få besök av Fredrik Sidahl som är ny vd för Fordonskomponentgruppen – branschorganisationen för Skandinaviens underleverantörer inom fordonsindustrin. Han kommer att hålla ett inledningstal under mässans andra dag om framtidens utmaningar för fordonsindustrin.
Demolerad bil får nytt liv på 48 timmar
Vad har en demolerad bil på mässan att göra? Under hela första mässdagen så kommer ett antal av mässans utställare att demonstrera olika tekniker för att bukta ut bucklor i plåt, svetsa, laga plastdetaljer, byta vindrutor och mycket mer på en bil som sett bättre dagar. Det kommer att bli en spännande förvandling där det hela tiden händer något nytt.
För mer information om Fordonsverkstad 2012 och dess program, besök hemsidan www.easyFairs.com/FORDONSVERKSTAD

logo
Redaktionen