Produktnyheter

Smarta LED lampor med Prime Drive teknik

Nu släpper Vision X smarta LED lampor med den helt nya Prime Drive tekniken. Med Prime Drive tekniken tar Vision X LED lamporna flera steg framåt. Prime Drive ger LED lamporna en räckvidd och bredd på ljusbilden så att de kan konkurrera med Xenon lampor på allvar. Med alla de suveräna egenskaperna som t.ex. vibrationstålighet, låg strömförbrukning, livslängd m.m. som LED lamporna dessutom har finns det nu inget att fundera på.
Prime Dive innehåller två viktiga komponenter, (ETM) Electronic Thermal Management sitter integrerat i lampan och övervakar värmeutvecklingen på dioderna för att bibehålla intensiteten i dioden och för att undvika missfärgningar och förkortad livslängd som uppstår om värmen blir för hög. Om värmeutvecklingen når kritiska nivåer kopplar ETM in en annan komponent kallad (PWM) Puls Width Modulation.
Puls Width Modulation pulsar LED lampan snabbare än ögat kan uppfatta och sänker därmed diodens arbetstemperatur. Då diodens värmeutveckling halveras kan den drivas betydligt hårdare utan att för den saken tappa sina egenskaper som t.ex. ljusflöde och styrka.
Prime Drive ger helt nya möjligheter att maximera effekten ur dioden och är en helt ny generation med smarta LED lampor som ger det absolut bästa ljusflödet.
Prime Drive lamporna finns i flera olika versioner och utföranden från 500 ända upp till 22.360 lumen.
Mer information hittar du på www.rindab.se

logo
Redaktionen