Produktnyheter

Volvo V70 DRIVe som automatväxlad miljöbil

– Nu är den här. Den efterfrågade skattebefriade Volvo V70 DRIVe med automatväxellåda och stop/start. Med certifierad bränsleförbrukning på 0,45 liter/mil, det vill säga under 120 gr CO2/km, klarar denna V70-version miljöbilsgränsen, säger Anders Gustafsson, vd för Volvo Personbilar Sverige AB.
Volvo V70 har under hela sin levnad varit svenska folkets favoritbil. När Volvo V70 DRIVe gjorde entré på bilmarknaden hösten 2009 blev den omedelbart succé. Att en så stor bil kan köras på en halv liter milen väckte både förvåning och förundran. Volvo V70 med en 1.6-liters dieselmotor överträffade allas förväntningar.
Sedan introduktionen för två år sedan har utvecklingsarbetet fortsatt. Ny lagstiftning med krav på Euro5-nivå för utsläppsnivåerna ledde fram till en ännu mer förfinad motorteknik med bl a effekthöjning från 109 till 115 hk från och med modellår 2012, som introducerades under våren 2011.
Och Volvos motoringenjörer har enträget arbetat vidare med att också ta fram en automatväxlad version, för att hamna under 120 gr CO2/km som är den magiska gränsen för att beviljas 5 års befrielse av fordonsskatten.
Powershift stop/start
Det har möjliggjorts genom att finputsa motortekniken ytterligare, i kombination med Volvos Powershift-växellåda och stop/start-funktion. Den senare funktionen har fått mycket stort genomslag och Volvos samtliga manuellt växlade DRIVe-versioner har detta från modellår 2012. Kombination stop/start och automatlåda är dock ännu lite mer ovanlig i bilvärlden. Sedan tidigare kan Volvo erbjuda denna kombination i Volvo V70 D3, men då utan att nå ända ner till den magiska skattefri-gränsen.
– Nu är vi där! Vi öppnar vårt försäljningssystem i dagarna. Vi har också fastställt ett rekommenderat pris på Volvo V70 DRIVe. Basbilen startar från 309 900 kronor och i det priset ligger också Volvos förnämliga säkerhetssystem City Safety. Den kan självklart utrustas med alla övriga finesser som vi erbjuder till våra övriga Volvo V70.
– Marknadens mest kompetenta herrgårdsvagn, slår Anders Gustafsson fast. Även Volvo S80, V60 och S60 kan fås miljöklassade med den nya kombinationen DRIVe med automatlåda och stop/start.
Volvo Personbilar Sverige. Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående varning ändra färger, specifikationer, tillbehör, material och modeller.