Kortnyheter

Nils Bjelm ny regionchef för NCC Construction

Nils Bjelm har utsetts till ny chef för region Väst inom NCC Construction Sverige AB. Han tillträder den 1 januari 2012 och blir chef för cirka 1 300 anställda. Under 2010 omsatte region Väst 3,9 MDR SEK.
Han efterträder Anders Björnek och de två tillförordnade regioncheferna Pia Syrén och Martin Ohldin.
Nils Bjelm, 46 år, kommer närmast från tjänsten som avdelningschef i Helsingborg/Halmstad inom området Hus/Anläggning i region Syd. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola med inriktning väg och vatten. Nils Bjelm har varit avdelningschef de senaste tre åren och innan dess har han bland annat varit projektchef för Citytunneln i Malmö.
– Jag känner respekt för den kunskap som finns inom regionen. Det är en region som vill mycket – och det vill jag med. Det tror jag är en bra kombination, säger Nils Bjelm.
Han kommer att ingå i NCC Construction Sveriges ledningsgrupp och rapportera till affärsområdeschef Tomas Carlsson.