Nyhet

Mazda satsar på tillverkning i Ryssland

Mazda Motor Corporation har undertecknad en avsiktsförklaring om produktionssamarbete i Ryssland med OJSC Sollers. Den planerade gemensamma fabriken skall etableras i Vladivostok, i Rysslands östra del. Fabriken kommer att förse den ryska marknaden med flera olika Mazda-modeller. Sollers är en av Rysslands ledande bilföretag med både egen tillverkning, distribution och service av fordon.
Ryssland är Mazdas näst största marknad i Europa och försäljningen ökar kraftigt. Under perioden januari till september i år sålde Mazda cirka 28 000 bilar i Ryssland, vilket är en ökning med 77 procent jämfört med samma period i fjol.
Denna satsning på tillverkning i Ryssland är helt i linje med Mazdas långsiktiga planering, som även innebär en ökad satsning på världens olika tillväxtmarknader.

logo
Redaktionen