Nyhet

Stort branschtest av batteridrivna slagborrmaskiner

Branschtidningen Den Moderna Hantverkaren har under hösten genomfört ett omfattande test av batteridrivna skruvdragare med slagborrsfunktion. I testet ingick sammanlagt 13 proffsmaskiner på den svenska marknaden och Panasonic Tools medverkade med två av sina maskiner: EY 7950 med 18 V batteri samt EY 7960 med 21,6 V batteri. Bägge maskinerna placerade sig bland de allra främsta i totalbetyg, men var överlägsna sina konkurrenter i uthållighet och effektivitet.
I sitt test valde Den Moderna Hantverkaren (DMH) att fokusera på hur effektiva maskinerna var som slagborrmaskiner. Man testade egenskaper som användarvänlighet, vibration samt effektivitet/kraft. I den senare kategorin sattes batterierna på hårdast tänkbara prov, då man testade hur många hål maskinerna lyckades prestera på ett fulladdat batteri i en 60 mm tjock betongplatta.
”Behöver inte ladda lika ofta”
Med totalt 52 hål var Panasonic Tools maskin EY7950 överlägset bäst i den delen av testet. Den näst bästa maskinen orkade med 46 hål. I uthållighetsmomentet var systermaskinen EY7960 överlägset mest uthållig av alla medverkande maskiner, med en total drifttid på 18 minuter och 43 sekunder på en laddning.
– DMH:s testresultat bekräftar bara det som vi inom Panasonic Tools har vetat länge, nämligen att vi har en ledande position inom batteriteknik och ligger i absolut framkant när det gäller centrala prestanda som effektivitet och uthållighet. De hantverkare som använder våra maskiner behöver helt enkelt inte ladda lika ofta som de kolleger som använder konkurrerande märken, säger Anders Sebelius, VD och försäljningschef på Panasonic Tools.

logo
Redaktionen