Kortnyheter

Trux riktar in sig på Rumänien

Trux AB i Ljusdal som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar utökar återigen sitt återförsäljarnätverk i Europa. Denna gång har Trux nått till Rumänien.

Efter lastbilsbranschens krisår 2009 börjar det återigen se ljust ut i Rumänien. Förhoppningen är att försäljningen ännu en gång kommer upp till 2007-års siffror då det nästan såldes 10 000 nya lastbilar över 16 ton i Rumänien.

– Rumänien har börjat komma på fötter igen och deras satsning på infrastruktur lovar gott för lastbilsbranschen, så det är en av många anledningar till varför vi vill upprätta en återförsäljare där, säger Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Inedit Car & Truck från Bukarest är Trux distributör i Rumänien och tror på samarbetet med svenska Trux.
– Vi har mycket god potential här i Rumänien. Östeuropa är en tillväxtmarknad där produkterna från Trux kommer att passa perfekt, så vi förväntar oss ett rejält pådrag när vi väl rullar igång, säger Gabi Rosu, vd på Inedit Car & Truck.