Nyhet

Tunga Elvispersonligheter till Jönköping

I påsk arrangeras Europas största Elvis-event på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping. Dit kommer Elvis Road Manager och en som spelat med ”The King”. Motormässan på Elmia har årligen omkring 80 000 besökare under fyra dagar och är därmed ett av Sveriges största årliga publikarrangemang.
Diamond Joe Esposito
Få personer kom Elvis Presley så nära som Joe Esposito. Han jobbade med Elvis från 1960 till 1977. Under 17 år organiserade han Presleys liv med allt från att planera shower, skivinspelningar och turnéer till att boka flygbiljetter åt flickvännerna. Det var Esposito som försökte få liv i Presley i badrummet den 16 augusti 1977.
– Det finns många versioner och skrönor kring Elvis liv och det känns bra att den person som var med när det hände kan ge sin version. Diamond Joe Esposito är dessutom ordförande i juryn under Elvis Song Contest, säger tävlingens producent Calle Wisborg.
– Esposito tar med sig några exklusiva saker han fått av Elvis, de kommer att finnas med i utställningen, säger mässgeneralen Lasse Theander.
Reggie Young är en av världens mest inspelade gitarrister och några av hans mest kända riff är ”Suspicious Minds” och ”In the Ghetto” med Elvis, ”Son of a Preacher Man” med Dusty Springfield, ”Cocaine” med JJ Cale och ”I can help” med Billie Swahn.
Reggie tar med sig den gitarr han hade under inspelningarna med Elvis och berättar hur de två tillsammans skapade några av världens mest spelade låtar. 1967-1971 hörde man hans gitarr på 120 låtar som låg på Top 40 pop and R&B hits i USA.
Några av de artister som Reggie Young har jobbat med är: Paul Anka, BabyFace, Johnny Cash, Ray Charles, Patsy Cline, Joe Cocker, Bing Crosby, Billy Ray Cyrus, Neil Diamond, Bob Dylan, Amy Grant, Tom Jones, B.B. King, Al Kooper, Jerry Lee Lewis, Loretta Lynn och – förstås – Elvis Presley.