Produktnyheter

Dräger i samarbete med STR

Från och med den 1 januari 2012 ska samtliga övningsbilar i B-utbildningen hos Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) anslutna trafikskolor vara utrustade med alkolås. Dräger Interlock XT är ett av de alkolås som kommer att finnas i STRs fordon.
STR är en medlemsorganisation för trafikskoleföretag som driver yrkesmässiga förarutbildningar. Förslaget att införa alkolås i samtliga utbildningsfordon är något som medlemmarna själva krävt och fattat beslut om i fullmäktige.
– Uppskattningsvis så är det uppemot 2.500 fordon som nu utrustas med alkolås. Det är viktigt att utrustningen i bilarna håller högsta kvalitét. Det har därför ställts höga krav på driftsäkerhet, CENELEC godkännande samt ett väl utbyggt servicenät för tillförlitlig service av alkolåsen. Dräger uppfyller samtliga av STR:s högt ställda krav, säger Håkan Björklund, vd på STR.
www.drager.se

logo
Redaktionen