Produktnyheter

Renault Twingo med fler valmöjligheter och ny design

Under våren 2012 lanserar Renault sin nya version av klassikern Renault Twingo – den första modellen med Renaults nya designidentitet och med rekordmånga valmöjligheter. Twingo är en city-bil som trots sin storlek varken tummar på prestanda eller bekvämlighet.
Pimpa din Twingo på nätet
Med den nya Twingon är det upp till konsumenten själv att bestämma hur hans eller hennes nya Twingo ska se ut. Det finns cirka 300 000 olika färg- och materialvalmöjligheter för exempelvis bilens kaross, däck, ytterbackspeglar, inredning och dekaler. Den kreativa processen inleds på Renaults hemsida där besökare enkelt och kostnadsfritt kan skapa sin drömbil och samtidigt låta sig inspireras av andras ”custom”-byggen. Denna möjlighet på hemsidan kommer vara tillgänglig vid säljstart i Sverige.
– Vi har gjort ”skräddarsytt” tillgängligt för vanliga konsumenter genom att erbjuda möjligheten att sätta sin personliga prägel på sin nya bil, utan att det kostar skjortan säger, Karin Karlsson, presschef, Renault Nordic AB.
Ny designidentitet
Nylanseringen av Twingo innebär dessutom att Renault för första gången visar upp företagets nya lekfulla och dynamiska designidentitet – en identitet som har inspirerats mycket av Renaults historia och den mänskliga livscykeln. Nytt är att Renault-diamanten är större och mer upprätt än tidigare samtidigt som den har lyfts fram ytterligare genom att nu ligga mot en svart bakgrund. Framlyktorna påminner om ögonlock och tillsammans med dimljusen och de runda positions-ljusen som sitter alldeles intill grillen, får bilen ett karakteristiskt och modernt utseende. Det nya formspråket kommer inom kort att återspeglas i alla nya modeller.
Effektiv körglädje
För den som vill förstärka körupplevelsen, särskilt i stadsmiljö, kan en robotiserad växellåda komb-ineras med en bensinmotor på 1,2 liter med 16 ventiler (beroende på marknad). Den tätstegade växellådan bidrar till en rolig körupplevelse samtidigt som den ger sänkta driftskostnader.
Motorn på 1,2 liter (TCe) 100 hästkrafter har ett vridmoment på 155 Nm vilket innebär en körupplevelse som motsvarar en större motor, fast med lägre förbrukning. Motorn har samma effekt som en 1,4-litersmotor, vridmoment som en 1,6-litersmotor men med en bränsleförbrukning som en 1,2-litersmotor. Med full tank är räckvidden (vid ekonomisk körning) 100 mil med dieselmotorn och 75 mil med bensinmotorn. Nya Twingon är en av ett fåtal småbilar med Euro5-dieselmotor som har lyckats kombinera prestanda och bränsleeffektivitet.
En bil för den pragmatiska livsnjutaren
Renault har tagit tillbaka soltaket i tyg (numera försett med eldrift) som ett komplement till panorama-glastaket på nya Twingo. Soltaket i tyg kommer att finnas som tillval och som standard i ”Limited Edition”-modeller beroende på marknad.
Bilens nya design förenar kompakta yttermått med en rymlig interiör – en kombination som alltid har varit Twingos signum. Marknadens rymligaste city-bil erbjuder23 cmbenutrymme bak, vilket är bland det bästa i klassen. Bagageutrymmet kan expandera från 165 till959 litervilket i kombination med förvaringsfacken och de fiffiga tillvalsmöjligheterna gör den till synes lilla bilen väldigt rymlig och praktisk.
Musikälskarna kommer förhoppningsvis att uppskatta att nya Twingon har Bluetooth®-funktionalitet och ljudströmning via USB som standard och att man som tillval kan få en dockstation installerad i bilen för både iPhone och iPod Touch. Precis som i andra Renaultmodeller blir det nu lätt att spela digital musik från en musikspelare, telefon eller USB-minne i Nya Twingo.
Ny mobilapp ger körråd
I samband med Twingo-lanseringen släpper Renault även en iPhone-applikation som via ljudsystemet ger bränslebesparande tips som kan hjälpa till att sänka bränsleförbrukningen med uppemot 10 procent. Bilens övriga system kopplar upp sig mot den smarta telefonen och samlar in motordata för att sedan ge körråd i realtid. Det kan till exempel handla om varningar för alltför kraftig acceleration, uppmaning om att växla och annan feedback kring bränsleekonomi baserat på förarens körstil. Dessa olika tillval lanseras under våren i Sverige.
Pris
Nya Renault Twingo börjar säljas i januari 2012. Pris från: 104.900:-
twingo.renault.com