Nyhet

Nya branschkrav för motorbranschen framtagna

Motorbranschen har tagit fram branschkrav som beskriver kunskapsnivån för att vara anställningsbar inom motorbranschens sex yrkesgrenar: lastbilsteknik, maskinteknik, personbilsteknik, bilskadereparation, fordonslackering samt reservdelsspecialitet.
Motorbranschens yrkesnämnder, MYN och LYN, har under 2011 tillsammans med representanter från generalagenter och återförsäljare utarbetat nya branschkrav.
En av anledningarna till uppdateringen av branschkraven är den teknikutveckling som ständigt sker inom motorbranschen. Det finns många intressenter i frågan om vilken kompetens som motorbranschen efterfrågar.
– Vår målsättning är att vara så tydliga som möjligt när det gäller vilka kompetenser som motorbranschens företag efterfrågar. Det gäller inte minst i förhållande till de skolor som tillhandahåller relevanta gymnasieutbildningar. Vi tror att det är en viktig del i dialogen mellan branschen, skolan och andra utbildningsarrangörer, säger Caj Luoma, ordförande i Motorbranschens yrkesnämnder.
De nya branschkraven hittar du på www.bilproffs.se/branschkrav.

logo
Redaktionen