Kortnyheter

Teknikpriset 2011 till Volvo CE för OptiShift

Ny teknik för branschen framåt och underlättar vardagen för förare och maskinägare. För att sätta fokus på vikten av innovation och produktutveckling delar tidningen Maskinentreprenören ut ett årligt teknikpris. Årets vinnare är Volvos G-serie hjullastare med Optishift-tekniken, som innebär ett helt nytt sätt att köra hjullastare.

”Volvo får priset för att genom att kombinera redan kända lösningar med nya lösningar, har fått fram en helt ny teknik för sina hjullastare som gör förarens arbetsmiljö bättre och minskar slitaget på maskinen, samtidigt som det spar bränsle. Maskinens design är både modern och funktionell”.

– Vad trevligt! Vi är väldigt stolta och glada för den här utmärkelsen. Volvo CE har ju miljö och bränsleförbrukning som kärnvärden, och Optishift är ju utvecklat för att sänka bränsleförbrukningen och därmed generera mindre avgaser. Därför är det särskilt roligt att ni uppmärksammar det, säger Klas Magnusson som är informationsdirektör på Volvo CE.