Nyhet

2011 var ett starkt år för Volvo Personbilar Sverige

2011 blev ett lysande bilår för Volvo i Sverige med 9,4 procents försäljningsökning. Inte nog med att Volvo behöll sin, sedan mer än ett halvt sekel, position som marknadsledare med 19,3 procent. Volvo tog guldplatsen med den enskilt mest sålda bilmodellen – Volvo V70.

  • Marknadsledare i Sverige för 54:e året i obruten följd.
  • Volvo V70 fortsatt Sveriges i särklass populäraste bil.
  • Volvo S/V60-serie tog bronsplats som tredje mest sålda bilmodell.
  • Volvo V50 DRIVe Sveriges mest sålda miljöbil 2011.

Fyra bilar på tio-i-topp
Volvo tog dessutom brons med nya Volvo S/V60-serien som introducerades under 2010. Volvo V50 hamnade på femteplatsen i totalstatistiken. Och Volvo XC60 som var den fjärde mest köpta Volvobilen och tog en sjundeplats i totalstatistiken.
Volvo har därmed inte mindre än fyra bilmodeller på 2011 års tio-i-topp-lista!
– Med försäljningsframgångarna i Sverige under 2011, med över 58 800 sålda bilar befäster Volvos hemmamarknad, sin viktiga roll för Volvo Personvagnar, säger Anders Gustafsson, verkställande direktör för Volvo Personbilar Sverige AB.
Marknadsledare sedan 1958
– Under största delen av 2011 gick den svenska bilmarknaden väldigt bra, det var först under den senaste månaden som den ekonomiska oron ute i Europa också märktes av här hemma. Vi har av och till haft svårt att hänga med på grund av flaskhalsar i produktionen, men vi säkerställde ändå den ledande position som vi haft på den svenska marknaden sedan 1958.
– Vi är dessutom stolta över att vår miljöprofil. Volvo V50 DRIVe blev 2011 års mest sålda miljöklassade bilmodell. Det är fjärde året i rad som vi är det bilmärke som sålt flest miljöbilar i Sverige, säger Anders Gustafsson.
Optimism inför 2012 med nya V40
– Inför 2012 är vi mycket optimistiska. Vi har flera nya bilar i pipeline. Inte minst vår helt nya V40-serie kommer att bli intressanta bilar för de svenska bilköparna. Och vår starka miljöprofil kommer ytterligare att förstärkas genom en av världens mest kompetenta dieselhybrider, Volvo V60 Plug in – tre bilar i en!
– Vår målsättning är kristallklar. Vi ska bli svenska mästare även 2012 och fortsätta vara Sveriges populäraste bilmärke, avslutar Anders Gustafsson.