Kortnyheter

Ny ägare och flytt för Denka

De danska trailermonterade liftarna från Denka Lift A/S är tillbaka i Holbäk på Själland där allt startade i 1979. De två första lifterna, som har producerats till 100 procent i Holbäk, har just lämnat fabriken och är nu undervägs till den tyska marknaden. Enligt produktionsplanen kommer Denka att producera ungefär 90 liftar under 2012.
– I den specialanpassade fabrik kommer tillverkningen att ske mycket effektivt och konkurrenskraftigt vilket är nödvändigt om man ska hävda sig på marknaden. En annan viktig faktor är att vi från början i september har lyckats anställa 20 kompetenta fackspecialister varav en stor del har jobbat för Denka innan verksamheten för en period av två år lämnade Holbäk i 2009, säger Søren Audon, VD för Denka Lift Denmark A/S.

För närvarande har ett större antal liftar beställts från olika länder. T ex har Denka just mottagit en beställning på 7 liftar till USA.
Samtidigt har de första månader varit präglat av hög aktivitet inom reservdelsförsäljningen, där Denka nu kan erbjuda snabb leverans. Support med service kommer även at levereras från Denka Lift Denmark A/S i Holbäk.
En mycket optimistisk Søren Audon ser fram mot 2012:
– 2012 kommer at bli mycket aktivt för Denka Lift Denmark.

Chris Johansen, försäljningschef på Denka lift A/S Denmark, ser fram mot samarbetet på den svenska marknaden:
– Med valet av Carlsson & Co AB och All Access 24 är vi säkra på att vi har funnit den rätta upplägget. Med försäljningskontor och service i Stockholm, Göteborg, Falkenberg och Malmö täcker vi in hela Sverige. Carlsson & Co AB och All Access 24 har lång erfarenhet att sälja och ge service till vårt kundsegment vilket är en stor fördel. Vi är övertygade om att samarbetet med Carlsson & Co AB och All Access 24 gör det möjligt att hålla och utveckla den servicen som våra Svenska Denka kunder kräver, säger han.

Carlsson & Co AB och All Access 24 har en mycket lång samlad erfarenhet av liftar inom företagen, vilket är en nödvändighet för att hävda sig i branschen och erbjuda kunderna rätt lift för alla höjdarbeten.
– Vi har nu ett ännu mer komplett maskinprogram från ledande tillverkare och tillsammans med vår långa erfarenhet och kunskap är vi en ännu tryggare leverantör till våra kunder, säger Björn Carlsson.

logo
Redaktionen