Nyhet

Utmanaren som vågade tänka nytt

I morgon är det på nytt dags för easyFairs fordonsverkstadsmässa att slå upp portarna till Kistamässan. Sedan 2010 har arrangemanget växt rejält och när mässan öppnar i morgon är det med nästan dubbelt så många utställare som sist. Till 2012 års upplaga har man också valt att byta namn från BILVERKSTAD till FORDONSVERKSTAD, då även utrustning för tyngre fordon ingår i årets utställning.
Men det är inte bara på bredden som man har lagt tonvikten, utan även på årets seminarieprogram.
– I år är vi extra stolta över att ha tagit fram ett fullspäckat seminarieprogram där vi går på djupet med aktiviteter, talare och events, säger Jennie Heidenfors som är projektledare för årets mässa. Seminariescenen blir kantad av inspirerande föreläsare och profiler från hela motorbranschen.
Till profilerna som Heidenfors nämner hör bland annat Mekonomens VD Håkan Lundstedt och motivlackaren Linda Tolind som blir två av årets dragplåster.
Mekonomen – en klassresa
Ett tydligt kundfokus och stor förhandlingsstyrka. Det är två av förklaringarna till att Mekonomen har vuxit, från att på 70-talet ha varit en lokal aktör till att på 2000-talet vara Nordens största butikskedja för reservdelar och verkstäder. Företagets vd Håkan Lundstedt, som i höstas gav ut boken ”Våga utmana – Mekonomens väg”, inleder FORDONSVERKSTAD den 17 januari kl. 09.00 med att berätta mer om den unika resa som företaget har gjort.
Från reklamfoto till stor motorkonst med Linda Tolind
– Jag målar det mesta som står still tillräckligt länge! Det kaxiga uttalandet kommer från motivlackaren Linda ”Flickan” Tolind som finns på plats under FORDONSVERKSTAD 2012. Det är långtifrån bara fordon hon har målat med sin airbrushspruta. Proteser, tandborstar, människokroppar, hjälmar, brandsläckare och golfklubbor är andra exempel på ting som hon har lagt sin hand vid. Linda motivlackar live under båda mässdagarna. Dessutom kommer besökarna kunna testa att själva motivlacka i Anest-Iwata’s monter.
För mer information och för att se det kompletta mässprogrammet, besök www.easyFairs.com/FORDONSVERKSTAD

logo
Redaktionen