Produktnyheter

Fix & Go ersätter reservdäcket

TEK Corporation har under de senaste åren utvecklat produkter som kan användas för att temporärt laga däck på alla typer av transporter, från motorcyklar till lastbilar. Nu lanserar de Fix & Go som gör det möjligt för föraren att själv reparera ett punkterat däck på plats. Systemet utmärker sig genom det patenterade tätningsmedlet som kan sprutas in genom ventilen.
– Tätningsmedlet är varken giftigt eller brandfarliga och det går att skölja ur däcket med vatten för att ta bort det, förklarar vd:n Andy Matuszynski.

Behållaren på Fix & Go PRO är anpassat till lastbilar och innehåller mer vätska än de som är de som är för bilar och andra fordon. Tätningsmedlet sprutas in i hjulet med hjälp av kompressorpumpen och sedan blåses däcket upp till det rekommenderade trycket.
– Allt visas på displayen och efter att ha kört 100 till 200 meter, sprider tätningsmedlet ut sig enhetligt och täcker hålet. Vi säger att man kan köra från A till B med det här, alltså till närmsta verkstad eftersom vi inte kan garantera hur långt det går att köra med det. Tanken är att man ska ta sig till en verkstad där däcket kan göras rent och de kan laga det, om inte skadan är alltför stor förstås.