Nyhet

Fullt hus på Fordonsverkstadsmässan i Stockholm

Fordonsverkstad 2012 arrangerades på Kistamässan den 17-18 januari. Mässan har sedan 2010 vuxit till den dubbla storleken i mässyta. När dörrarna stängdes på eftermiddagen den 18 januari kunde arrangören easyFairs även konstatera ett betydande besöksrekord. Hela 3.198 besökare hade då hunnit besöka mässan, en ökning med 25 % jämfört med premiäråret 2010.
Redan tidigt på tisdagsmorgonen kom besökare från hela landet för att lyssna till Mekonomens VD Håkan Lundstedt som höll ett keynote-föredrag om kedjejättens resa genom decennierna. En strid ström av förväntansfulla besökare fyllde under dagen mässgolvet till bristningsgränsen. Hela fordonsverkstadsbranschen ville klämma och känna på de senaste produktnyheterna.
– Sedan premiären 2010 har mässan vuxit både i storlek och i betydelse för hela fordonsverkstadsbranschen, säger easyFairs marknadschef Susanne Hallencreutz. Det här är ett forum för nyheter och affärer och på två år har FORDONSVERKSTAD ökat till att omfatta över 100 utställare och ett dubbelt så stort mässområde fullt med aktiviteter. Nu när vi även slog besökarrekord så befäster mässan sin position och kommer att växa ytterligare till nästa gång.
Med ett intensivt program med utställare, tävlingar, uppvisningar och seminarier var de flesta av besökarna beredda att hålla med. Raimo Borgman från Toyota Sweden var en av dem:
– Det här är en mässa som erbjuder intressanta och bra utställare. Nya trender och nya produkter presenteras på ett galant sätt.
Demonstrationer, tävlingar och seminarier
Det hade i år satsats stort på att ta fram en komplett mässupplevelse. Det handlade därför inte bara om nyheter, utan också om inspiration, underhållning och nätverkande. Bland annat så var det många som valde att stanna kvar på mässan efter stängning första dagen. Då bjöds det på after work och branschmingel för både utställare och besökare.
Andra populära inslag var de många demonstrationer och tävlingar som ägde rum i mässans alla hörn. Bland annat så drog lackerarna Julia Rytter och Frida Gustafsson mångas blickar till sig då de visade prov på stor hantverksskicklighet i PIVAB’s transparenta lackbox.
– En genomskinlig lackbox är en kul aktivitet som lämpar sig väl på en mässa eftersom det hela tiden händer saker i boxen, säger Julia Rytter. Lackering är något som intresserar de flesta eftersom alla bilar är lackade och många vill veta hur det egentligen går till.
Nu väntar MalmöMässan
FORDONSVERKSTAD återvänder till Stockholm 2015, men dessförinnan kommer mässan att ha nypremiär i Malmö 2013 på nya MalmöMässan. Efterfrågan på en fordonsverkstadsmässa i regionen har varit stor, och när FORDONSVERKSTAD gör entré vid foten av Öresundsbron kommer evenemanget att locka besökare och utställare från både Sverige och Danmark.

logo
Redaktionen