ANNONS

Peab har som ett av de första företagen i Sverige lagt in en option på tio transportbilar med eldrift. Satsningen innebär att Peab bygger ut sin fordonspark med ännu fler eldrivna fordon och minskar företagets totala miljöpåverkan.

Satsningen på eldrivna transportbilar innebär att Peab kommer att montera laddboxar på de arbetsplatser där transportbilarna kommer att vara placerade.
– Vår ambition är att i alla lägen välja lösningar som ger så lågt utsläpp som möjligt utan avkall på kvalitet och säkerhet. Räckvidden för de planerade eldrivna lastbilarna är cirka 14 mil, vilket räcker gott och väl i många fall, säger Klaus Stenzel, VD för Peab Bildrift.

Peab har sedan tidigare både rena elbilar och elhybridbilar i fordonsparken. De flesta av mindre storlek och då med en relativt begränsad körräckvidd. Med de nya eldrivna transportbilarna kan även längre och mer omfattande transporter göras på ett miljövänligt sätt.
– Peab satt tydliga mål för vårt hållbarhetsarbete och energianvändningen i hela byggprocessen. En minskad miljöpåverkan från transporter på våra arbetsplatser är en viktig del av detta. Det är bra att vi nu också kan erbjuda anställda en möjlighet att använda ny teknik, säger Kristina Gabrielii, miljöchef på Peab.

De nya eldrivna transportbilarna, som dessutom är Renaults första leverans av eldrivna transportbilar i Sverige, beräknas ske under april-maj 2012. 

Läs mer om Peabs elbilar här.