Nyhet

Vilka bilmärken köper Sveriges seniorer helst?

När Sveriges seniorer själva får välja så är det den svenska trotjänaren Volvo de allra helst sätter sig i. Via en undersökning där drygt 2.000 personer har svarat har bilbranschens varumärken ställts mot varandra.
SeniorBarometern presenterar varje år rankninglistor över de varumärken som är den svenska seniorens absoluta favoriter. Utöver att varumärken rankas i sina branscher görs även en större lista där alla företag och varumärken rankas mot varandra. Från SeniorBarometern kan företag även lära sig mer om den moderna senioren. Via kartläggning av värderingar, attityder och köpbeteenden skapar SeniorBarometern större förståelse för en av Sveriges absolut största målgrupper. Till detta kopplas även en kraftfull drivkraftsanalys som visar hur just ditt företag lyckas i längden med att attrahera en såväl växande som kapitalstark del av Sveriges befolkning.
– Det är alltid intressant att se vilka varumärken som klarar sig bäst i rankninglistor. I detta fall var det en trotjänare i from av Volvo som knep första platsen. Vi kunde via våra drivkraftsanalyser göra rätt så kvalificerad gissningar på hur listan skulle komma att se ut. Våra analyser påpekar på att varumärken som inger förtroende samt är villiga att ta hand som sina kunder lyckas allra bäst i målgruppen. Kul att se uppstickare som Kia och Skoda ta sig in på topp 10 listan, de gör uppenbart mycket rätt för att nå ut till målgruppen, säger Peter Antonsson, marknadsansvarig SeniorBarometern
Idag finns det över 1,7 miljoner pensionärer i Sverige, under 2012 fyller nästan 130 000 personer 65 år i landet. Målgruppen är stadigt ökande i antal och många har sedan flera år tillbaka en god ekonomi. Inom tre år har vi i Sverige över 2 miljoner pensionärer och frågan är hur många företag som har planerat för hur man når ut till den största målgruppen i Sverige. Vi lever idag längre och friskare liv än för bara 10 år sedan vilket har skapat en helt ny marknad som många bolag har missat.

  1. Volvo
  2. Toyota
  3. Volkswagen
  4. Saab
  5. Skoda
  6. Peugeot
  7. Ford
  8. Renault
  9. Kia
  10. BMW
  11. Audi
  12. Hyundai
  13. Mercedes
  14. Opel
  15. Mazda
  16. Citroën
  17. Nissan
  18. Subaru
  19. Mitsubishi
  20. Honda
  21. Lexus
  22. Jaguar
  23. Fiat
  24. Chevrolet
  25. Cooper
  26. Dacia
  27. Jeep
  28. Porsche
  29. Alfa Romeo
  30. Lamborghini

SeniorBarometern kartlägger Sveriges seniorers attityder, värderingar, köpbeteende och drivkrafter. Via en panel om 5 000 personer skapas det absolut starkaste verktyger för att förstå Sveriges köpstarkaste målgrupp.