Kalkylator hjälper åkerier

En ny kalkylator som nyligen lanserats av Goodyear Dunlop kommer hjälpa åkerier att bedöma vilka investeringar i bränslebesparande åtgärder som är mest lönsamma. Kalkylatorn är verklighetsanpassad för europeiska åkeriers verksamheter och kommer hjälpa inköpare att beräkna de potentiella fördelarna i fråga om koldioxidutsläpp, bränsleförbrukning och kostnader.  Kalkylatorn finns tillgänglig på www.fleet-calculator.eu Som en del av Goodyear Dunlops kampanj för att hjälpa åkerier bli bränsleeffektivare lanseras kalkylatorn mot bakgrund av stigande bränslekostnader och koldioxidskatter som kommer att påverka åkerier under de kommande åren. Medan åkerierna redan gör vad de kan för att förbättra sin bränsleekonomi, så pressas de också av kostnader och miljöregler som kräver ännu mer. Enligt en rapport nyligen utgiven av Goodyear Dunlop säger en fjärdedel av åkerierna att ett inköpsverktyg för lönsamhetsberäkning skulle hjälpa dem att spara ännu mer bränsle.

Med kalkylatorns hjälp kan åkerier, via en central plats och användarvänliga grafiska verktyg, förutse vilken effekt däckval, investeringar i förarutbildning och olika aerodynamiska lösningar kommer att ha på bränslekostnaderna och miljöpåverkan. Verktyget är dessutom förberett för att kunna hantera rullmotståndsmärkningar i det format däckköpare kommer att se dem inom en snar framtid, till följd av EU:s nya märkningsregler som träder i kraft den 1 november i år.

Kalkylatorn finns på  www.fleet-calculator.eu

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar