ANNONS

Kinas ledande betongspumpstillverkare Zoomlion fortsätter att välja Scanias lastbilar som plattform för sina största och mest effektiva mobila betongpumpar. I tillägg till de 375 bilar som slutlevereras i april har bolaget nu beställt ytterligare 435 lastbilar, som ska vara levererade före halvårsskiftet.
− Året har börjat mycket bra. Enbart leveranserna till Zoomlion innebär att vår försäljningsvolym redan under årets första kvartal är i nivå med helåret 2011, säger Peter Sjöblom, vd för Scanias kinesiska försäljningsbolag

Partnerskapet mellan Scania och Zoomlion fortsätter att utvecklas. Scanias lastbilschassier har i allt större utsträckning skräddarsytts för att underlätta och effektivisera Zoomlions arbete med att förse bilarna med utrustning, dvs. påbyggnad. I ett nära kund- och leverantör-samarbete har Scanias bilar också dimensionerats för att kunna bära och förflytta betongsprutor med ännu större räckvidd.
− Scanias starka ställning som leverantör av lastbilar till premiumsegmentet för betongpumpar är också en framgång för hela vår organisations tvärfunktionella arbetssätt, säger Peter Sjöblom.

Scania har leverat lastbilar till Zoomlion sedan 2008. Bilarna är utrustade med Scanias 6-cylindriga motor på 420-470 hk. Pumparna används vid byggandet av till exempel höghus och broar.