Elvisfeber på Elmia i Jönköping

Heiki Losa från Norge har vunnit flera tävlingar på hemmaplan. Han har över 30 amerikanska bilar och samlar på Elvisprylar.


– Alla artister uppträder live och får med ett professionellt kompband på plats förutsättningar att göra ett så bra framträdande som möjligt, säger producenten Calle Wisborg.
Juryn består av: Diamond Joe Esposito, Elvis närmaste man som varit turnéledare både åt Presley och Michael Jackson. Nina Bjurenstedt, sångerska och pianist med absolut gehör och kapellmästare i SVT:s Här är ditt liv, samt Mikael Andersson från fancluben Elvis forever. Lördagen den 7 april ersätts Mikael av sångerskan Eva Eastwood.
Med på scenen är också Elvis studiogitarrist Reggie Young, en av världens mest inspelade gitarrister. Det blir två deltävlingar varje dag med final på måndagen den 9 april. Vinnaren får en resa till Memphis under Elvis Week i augusti 2012 med personlig guide samt en skivinspelning med Reggie Young som bland annat spelade in ”Suspicious minds” och ”In the Ghetto” med Elvis.
Scenen är placerad mitt i den gigantiska Elvismontern på Elmia där du går in genom en kopia av Gracelands berömda grindar och kan se The King’s bilar, personliga saker och träffa personer som stod honom nära.
– Jag är övertygad om att det här kommer att bli den bästa Elvisutställning som någonsin har gjorts, säger projektledaren Lasse Theander.
Tävlande fredagen den 6 april:
Big Mike, Visby
Sven Franz von Bülow, Tyskland
Henrik Bergstrand, Malmö
Jimmie Tinis, Jönköping
Lördagen den 7 april:
Glenn Karlsson, Göteborg
Åke S Kristofersson, Norge
Ehrling Lundberg, Malmbäck
Johan Gustavsson, Åstorp
Söndagen den 8 april:
Heiki Losa, Norge
Joakim Törnberg, Stockholm
Gullabo-Elvis, Vissefjärda
Michael Fräki, Malmö

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar