ANNONS

Scania och sydkoreanska maskintillverkaren Doosan Infracore har kommit överens om att ytterligare utöka sitt samarbete. Enligt avsiktsförklaringen kommer Scania från år 2014 att leverera motorer till en större del av Doosans produktutbud än idag. I nuläget gäller avtalet midjestyrda dumprar och stora hjullastare.
– På längre sikt räknar vi med att leverera långt över 3000 motorer per år till Doosan Infracore. Samarbetet har stärkt vår position på den växande asiatiska marknaden, säger Robert Sobocki som är Senior Vice President och ansvarig för Scania Engines.

Doosan Infracore är väl positionerade på den kinesiska marknaden. Försäljningen uppgår till mer än 20 000 maskiner per år och flera av modellerna i utbudet kommer att drivas av motorer från Scania.
– Vi har testat Scanias motorer i våra produkter och de uppfyller våra högt ställda förväntningar på driftsäkerhet, prestanda och bränsleeffektivitet. Vi uppskattar också Scanias modulkoncept. Att ha samma motorplattform för alla utsläppsnivåer är en stor fördel. Det hjälper oss exempelvis vid utformningen av installationer och tack vare Scanias globala servicenätverk får våra kunder också tillgång till utmärkt stöd, säger Andrew H. Choi som är Sourcing Director på Doosan Infracore.

– Våra motorer uppfyller OEM-tillverkarnas förväntningar och återkopplingen de ger oss visar inte bara att våra produkter är starka utan också att bränsleeffektiviteten har förbättrats, tillägger Robert Sobocki.

Scanias industrimotorer kommer att klara utsläppsreglerna enligt Stage IV och Tier 4 final med EGR- och SCR-teknik och utan partikelfilter. Den nyutvecklade motorplattformen är mycket driftsäker och används för alla utsläppsnivåer från Stage II till Stage IV.
Doosan Infracore är en ledande sydkoreansk maskintillverkare med ett brett utbud av bland annat anläggnings- och verktygsmaskiner. Doosan Infracore ägs av det globala företaget Doosan Corporation.