ANNONS

Trux AB i Ljusdal, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar, har inlett ett unikt samarbete med det tyska företaget Jumbo-Fischer för att kunna möta den stigande efterfrågan av aluminiumprodukter på den tyska marknaden.

Under 2010 hade Tyskland över 25 procent av den totala lastbilsförsäljningen i hela Europa, vilket är nästan 50 000 bilar. Trux har varit verksam i landet under flera år men kommer nu att satsa än mer på den attraktiva marknaden.
I ett unikt samarbete med Jumbo-Fischer, som är en av Tysklands ledande återförsäljare av rostfria lastbilstillbehör, kommer de att distribuera Trux ljusbågar, frontskydd samt övriga produkter i landet.

Trux har höga förväntningarna på samarbetet:
– Med Jumbo-Fischers 80 år långa erfarenhet så får vi den kunskap om den tyska marknaden som vi inte tidigare hade och kan nå ut till kunderna på ett helt annat sätt än förut, förklarar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Jumbo-Fischer tror att deras nytillskott kommer att göra succé i hemlandet:
– Det börjar bli alltmer förfrågningar på den tyska marknaden efter ljusbågar och frontskydd i aluminium och som återförsäljare för Trux kan vi nu äntligen erbjuda våra kunder det, berättar Jörgen-Arne Fischer, chef på Jumbo-Fischer.