Ny utrymningsväg ökar säkerheten i LKAB:s gruva

En ny utrymningsväg skall byggas i LKAB:s gruva i Malmberget för att öka säkerheten under jord. Den nya utrymningsvägen blir en dubbelfilig snedbana för räddningstjänstens fordon från 500-metersnivån upp till dagen vid 264-metersnivån.
– Beslutet ger ökad säkerhet i gruvan i Malmberget, eftersom utrymning och räddningsinsatser kan genomföras säkrare och snabbare. Det ger möjlighet för räddningsfordon att köra ned på en separat väg och evakuering från samlingsutrymmen kan ske samtidigt på ett effektivt sätt, säger Åsa Sundqvist, LKAB:s gruvchef i Malmberget.

Läs också

Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vitt vanligare än svart

Vitt vanligare än svart

Den vanligaste personbilen i Sverige är numera vit. De svarta personbilarna har puttats ner till en andra plats.

Fler artiklar