ANNONS

Leif Brodén slutade som vd för Södra i tisdags. Södras styrelseordförande Christer Segerstéen ser ingen dramatik i det.
– Det är alltid så att det finns en process och saker och ting mognar fram. Det jag vill klart säga är att det inte är frågan om några ekonomiska oegentligheter, säger Christer Segerstéen.

I en skriftlig kommentar från styrelsen står det att Leif Brodén sagts upp eftersom han och styrelsen har olika uppfattningar om företagets fortsatta utveckling och vad som krävs i form av ledarskap och tydlighet. Ny tillförordnad vd för Södrakoncernen blir Gunilla Saltin, vd för Södras största affärsområde, Södra Cell. Leif Brodén har arbetat på Södra sedan 1999, först som vd för Södra Cell och senare som koncernchef.

Södras styrelse skriver att Södra utvecklats mycket starkt under hans ledning och anser att han under pressade förhållanden, som exempelvis efter stormen Gudrun, lett och expanderat Södras industriverksamhet på ”ett mycket professionellt och framgångsrikt sätt”.
Nu anser dock styrelsen att det är dags för ett nytt sorts ledarskap ”för att tillsammans med styrelsen ta fram och därefter genomföra strategin som ska följa efter Södras nuvarande långsiktiga plan som gäller fram till år 2014”.

Styrelsen räknar med att hitta en ny ordinarie vd för Södra ”inom begränsad tid”.